Blog

Trendalert

Hey allemaal,
Vandaag heb ik voor jullie weer een nieuwe trendalert!

Trend 1:
De panterprint, je ziet het overal. Op jassen, sjaals, en schoenen. Zelf ben ik groot fan van deze trend maar ik denk wel dat je het goed moet combineren, dus zeker niet panterprint schoenen combineren met een panterjas en een panterprint sjaal.

Trend 2:

De fjallraven kanken tassen, de populaire (school)tassen zie je de laatste tijd overal. Ik zelf vind het een leuke tassen en anders dan andere tassen. Dat is slim van de producenten want je herkent ze meteen!

Trend 3:

De Iphone 8, het is geen mode item maar ik moest dit wel even benoemen want je kon er afgelopen maand niet omheen. Niet alleen de Iphone 8 kwam uit maar ook de Iphone X. Alleen moet ik een dingetje even kwijt want de prijs van de Iphone X is echt belachelijk hoog (1159 euro).

Dit waren de trends van de maand september dan weer. Zelf vind ik al deze trends echt heel leuk. Ik ben van plan dit iedere maand te doen als jullie dat ook leuk vinden.

Je kan in de reacties laten weten wat je van deze toekomstige serie vindt, en of je nog andere leuke blogideeën hebt die je graag op mijn blog wil lezen.

Bye blogster van nu
P.S. Volg je blogster van nu al op instagram? Nog niet? volg het dan meteen even (blogstervannu)!

Advertenties

Examenstress

Examenstress
De examens zijn geweest en iedereen weet of ‘ie geslaagd is. Wat zou me dat fijn lijken, dat ze je bellen en dat alle spanning en stress van je af valt. En nu dan volgend jaar allemaal nieuwe bruggers ( andere namen zijn: Brugpiepers en brugmuggen. Als je nog goede namen weet zeker even reageren!)

Maar nog even over de examens, want wat ik gister hoorde op het journaal vond ik echt niet kunnen. Ze vertelden dat waarschijnlijk bij het examen Frans van een fout zit. Wat zit je dan in de stress lijkt mij, maar ik vraag mijzelf dan ook af: ‘waarom?’ dit zijn toch gewoon fouten die je kunt zien. Maar toch, er wordt een fout gemaakt en nu? Ze kunnen die toetsen wel terug halen maar dan zitten al die examen leerlingen in de stress, Nog erger en langer dan dat ze al deden. Deze fout is trouwens gemaakt bij het examen van VWO.

Zelf nijg ik naar vakantie, naar het niets doen en gewoon naar het strand en genieten, maar ik moet nog even. Maar dan, dat moment dat de bel gaat en je hebt vakantie. Iedereen geef je nog even een knuffel en je belooft elkaar nog te appen.

Maar iedereen die nog geen vakantie heeft: ‘Nog even door bikkelen!

Bye Blogster Van Nu

HTML Update 2

Hey allemaal vandaag weer een HTML update,
In deze HTML update ga ik jullie weer vertellen over wat ik voor nieuwe dingen heb geleerd. Voor de mensen die update 1 nog niet hebben gelezen die kan je hier terug vinden.
Zoals ik ook in mijn vorige blogpost heb verteld leer ik HTML door video’s te kijken op youtube. Ik bekijk de filmpjes van JappaDesignTuts
Dat is zeker een aanrader voor als je nog geen echte ervaring hebt met HTML.
Op het youtube account JappaDesignTuts maakt de uitlegger gebruik van Codepen.
Het link je van codepen kan je hier terug vinden.

Ik ben nu bij video 5 en daar word in uitgelegd hoe je met tags links kan maken. (vandaar dat je in deze blogpost zoveel linkjes terug vindt)
In de vorige video’s werd ook veel gewerkt met CSS. Persoonlijk ben ik meer geïnteresseerd in HTML.

Dit was dan alweer update 2 en ik hoop jullie snel weer te zien bij een volgende update!

Bye Blogster Van Nu

Voor het eerst met HTML werken

Voor het eerst met html werken

Vandaag heb ik met behulp van youtube filmpjes mijn eerste tekstje met HTML geschreven. Ik wou dit mezelf al een hele tijd aan leren en heb het nu geleerd.
Zelf heb ik de tutorials van van het Youtube account JappaDesignTuts.
Dus als je het ook wil leren ga daar zeker even kijken!

Ik hou van nieuwe dingen leren dus dit vind ik geweldig! Het eeuwige filmpjes kijken en er dan iets van leren ik hoop dat er mensen zijn die meer van dit soort dingen gaan uitleggen op youtube want ik denk dat op deze manier iedereen het zal kunnen!

Mijn plan is om iedere keer dat ik weer iets nieuws geleerde heb het aan jullie te laten weten dus dit is: HTML leren update 1.

Bye Blogster Van Nu

Bloggirlz

Hey,

Van de week heb ik een oproep op insta gedaan  ( insta: blogstervannu)  naar meiden die het leuk vinden om met elkaar een soort van groepje te beginnen om met elkaar een paar maanden lang elkaar te helpen met goede blogpost maken en elkaar omhoog te helpen. Zou je het leuk vinden en heb je nog maar heel weinig bezoekers op insta en je blog stuur me dan nu een mailtje of DM me via insta. Misschien werken wij dan binnenkort samen! ( als je niet hierbij wilt, samenwerken kan altijd).

Bye Blogster van nu

Boerencake recept

Hey,

vandaag heb ik voor jullie een boerencake recept, ik hoop dat jullie er wat aan hebben en het met veel plezier zelf gaan uitproberen.

Ingrediënten:

300 g gezeefd (patent)bloem
300 g boter + boter om in te vetten
1 el geraspte (liefst biologische) citroenschil
150 g kristalsuiker
150 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
5 eieren, maat M (250 g ei)
50 g dikke yoghurt

Starten maar

 1.   Ingrediënten op kamertemperatuur
  Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dan heb je de minste kans op schiften. Evt. kun je boter iets opwarmen door de kom even in een bak warm water te zetten terwijl je roert. Verwarm de oven voor op 160°C.
 2.  Bloem zeven
  Vaak zitten er in bloem klontjes. Door de bloem te zeven, wordt alles mooi los en kun je straks goed gelijkmatig mengen.
 3. Boter en suiker kloppen
  Klop de boter samen met suiker, citroenrasp en vanillesuiker tot een romige crème. Het is belangrijk dat de suiker geheel door de boter wordt opgenomen en dat gaat makkelijker met fijne suiker dan met grove suiker. Als het mengsel niet meer ‘knarst’, is de suiker goed gemengd en opgenomen.
 4.  Eieren voorverwarmen
  Je kunt de eieren al iets op weg helpen door ze een beetje voor te verwarmen. Boven een pan met heet water uit de kraan zet je een ruime kom. Klop hierin de eieren ± 5 min. zodat ze iets warmer worden. Ze mogen niet te heet worden, want dan gaan ze al binden. Zet de kom dus niet op het vuur en klop ook niet te lang
 5. Eieren toevoegen
  Voeg nu in scheutjes het voorverwarmde eimengsel al kloppend toe aan het boter-suikermengsel. Zorg ervoor dat het ei steeds goed opgenomen wordt en je een mooi homogeen mengsel hebt voordat je nog meer ei toevoegt. Doordat je het ei al iets voorverwarmd hebt, is de kans op schiften nihil. Mocht dat toch nog gebeuren, dan kun je alvast een paar eetlepels van de gezeefde bloem erbij spatelen.
 6. De bloem erbij
  Je hebt nu een heel luchtig cakemengsel. Die lucht wil je erin houden, dus voeg voorzichtig de bloem toe. Gebruik geen garde of klopper meer, maar een spatel, waarmee je de bloem als het ware heel voorzichtig door het mengsel vouwt. Strooi telkens een paar flinke eetlepels bloem over het beslag en spatel het langzaam en met een minimum aan beweging door het beslag. Ga door totdat de bloem op is en het beslag net goed gemengd. Tot slot kun je er nu voorzichtig wat yoghurt doorheen scheppen.
 7.  Cakeblik vullen
  Vet een cakeblik van 1½ liter inhoud met een kwastje goed maar niet te dik in. Zorg dat alle plekjes goed bedekt zijn, dan komt de cake er beter uit. Schep het beslag in de vorm en tik de vorm even op het aanrecht, zodat alles goed in de vorm zakt. Strijk de bovenkant met een lepel glad.
 8. Bak de cake in het midden van de oven in 60 min. gaar. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat afkoelen.

 

Bereiden ± 30 min. / oven ± 70 min.

Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat je het zelf ook gaat proberen.

Bye Blogster van nu

Opruimtips

Hey,

soms heb ik van die tijden dat ik opeens heel erg ga opruimen op mijn kamer en alles ga schoonmaken. Deze week is het weer zo’n tijd dus daarom heb ik vandaag een blog met allemaal opruimtips.

Tip 1:

Begin met je bed. Misschien heb je dit echt al 1000 x gehoord maar over het algemeen begint iedereen met zijn bed. Als je je bed opmaakt dan lijkt de rest van je kamer ook al een heel stuk schoner.

Tip 2:

Stop al je spulletjes even in een kastje of zet ze op je bed. Ik ga nu meestal met een doekje over mijn kast, bureau, vensterbank en de rand van me bed. Je kan het gewoon doen met een schoonmaak doekje en wat water of glasex, maar soms is het handig als je eerst met een stofdoekje overal langs te gaan. Als je het niet met een stofdoekje doet maar gewoon met een normaal vaatdoekje dan verspreid je de stof alleen en ruim je het niet op.

Tip 3:

Als je dingen op de grond hebt liggen leg het dan even op je kast. Als je dat hebt gedaan moet je kiezen wat je ermee moet doen. In de was, weggooien of opruimen.

Tip 4:

Stop alles wat nog op je bureau staat en wat daar niet nodig is in je kastjes en je bureau lade. Je kamer lijkt nu al een stuk schoner.

Tip 5:

Als laatste ga je stofzuigen of met een binnenbezem alles vegen. Je kamer is nu als het goed is helemaal opgeruimd.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en dat je kamer weer helemaal clean is. Tot de volgende keer.

Bye Blogster van nu